diumenge, 24 de maig del 2015

Jornada 40: Girona 1-0 Llagostera

La crònica: 8.735 espectadors eren presents a Montilivi per presenciar el derbi gironí entre el Girona i el Llagostera. Tots dos equips estaven necessitats dels 3 punts donat que els locals volien fer un pas més cap a l’ascens directe mentre que els visitants somiaven amb el playoff.

Els jugadors del Girona portaven una samarreta donant ànims a Ramalho després de confirmar-se la seva lesió de lligaments que el tindrà fora dels terrenys de joc 6 mesos.
Els onze escollits: Becerra, Cifu, Lejeune, Richy, Mas, Juncà, Pons, Granell, Eloi, Mata i Sandaza. Destacava la presència del central francès que després de fracturar-se el cúbit la setmana passada entrava en l’onze inicial.

Als 40 segons es produïa la primera aproximació del Llagostera que ho provava de fora l’àrea directament a les mans de Becerra. L’equip visitant intentava apretar en aquests primers compassos mentre que els blanc-i-vermells ensenyaven les urpes a la contra. En el minut 5 Cifu cedia per Sandaza que feia una bona centrada però Mata la rematava fora. En el minut 8 una contra d’Eloi la recollia Cifu, la passava a Sandaza que rematava amb un xut sec de fora l’àrea però la pilota s’estavellava al pal dret de la porteria rival.

A partir d’aquí els de Machín començaven a trepitjar amb assiduïtat les immediacions de l’àrea rival. El conjunt local mirava d’estar ben plantat i concentrat al darrera i desplegar-se ràpid quan recuperava la pilota. Tot i així els llagosterencs donaven un ensurt en el minut 11 quan una centrada al segon pal la rematava un jugador de cap massa alt.

En el minut 16 el Llagostera tornava a crear perill amb una falta lateral que era empalmada amunt. En el minut 21 el Girona recuperava una pilota, la conduïa Eloi que rematava de fora l’àrea però el porter la desviava a còrner. En el minut 29 eren els visitants qui creaven perill. Una falta lateral picada per Pitu al segon pal la recollia un company seu que, després de driblar el seu defensor dins l’àrea, rematava a les mans de BecerraEn el minut 30 és Granell qui ho provava de fora l’àrea però el seu xut era desviat pel porter a còrner. Minuts de molta igualtat on els locals portaven la iniciativa en el joc.

En el minut 32 un còrner obert picat per Granell l’empalmava Juncà a les mans del porter. Dos minuts més tard Sandaza cedia per Eloi que rematava amunt.
Un minut més tard el Girona forçava un còrner, el picava Granell i Cifu recollia la pilota però el seu xut el tornava a desviar el porter del Llagostera.
En el 36, Pere Pons la passava a Granell que ho provava de fora l’àrea però de nou el porter visitant refusava a còrner. Molta igualtat en un primer temps on el Girona ha dominat, s’ha mostrat més insistent però, tot i aproximar-se, no ha pogut obrir la llauna. Fi de la primera meitat amb el 0 a 0 inicial.

La segona part començava amb una falta lateral que picava el Llagostera directe a porteria, al pal curt, però la pilota sortia a còrner. El còrner acabava amb una rematada de cap desviada. En el minut 50 Pere Pons feia una de les seves clàssiques conduccions, la pilota la recollia Sandaza dins l’àrea i rematava massa alt. Un minut més tard, Cifu cedia de cap per Eloi iniciant així una contra, aquest la passava a Mata que en el seu intent de driblar el porter era objecte d’un possible penal. En directe semblava clar, però l’àrbitre no el xiulava.

Això esperonava els homes de Machín que assetjaven l’àrea rival però fallaven en l’última passada. El col·legiat, però, encenia el públic amb les seves decisions.
El Girona, que sabia que no li valia l’empat, tenia el domini absolut del matx però deixava molts espais al darrera. En el minut 59 Cifu corregia i tallava un contraatac perillossíssim del Llagostera.
En pocs instants, primer Mata amb xut creuat a passada de Sandaza i després el mateix Mata que de cap cedia per Lejeune que no arribava per poc, s’acostaven al gol. Els blanc-i-vermells seguien insistint, intensos, lluitadors, però l’opció clara no arribava i els minuts anaven passant.

En el minut 70, una centrada des de l’esquerra la rematava Mata des de la petita massa amunt.
Un minut més tard Machín feia un canvi ofensiu, entrava Felipe per Eloi. Perill entre línees per intentar desequilibrar la defensa rival.
En el minut 73 el Llagostera iniciava una contra que l’acabava un jugador visitant fent una diagonal des de l’esquerra cap a dins i feia una xut un pèl desviat.
En el 74 Sandaza passava a Felipe qui, de rosca i al pal llarg feia volar el porter del Llagostera que desviava a còrner quan semblava que l’esfèrica s’anava a colar per l’escaire.

Però un minut més tard, deliri. Una jugada enredada dins l’àrea l’aprofitava Sandaza per ficar-la a dins amb un xut ras. 1-0. Victòria momentànea treballadíssima.

Això donava pas a uns minuts de molta tensió on s’havia de saber gestionar el partit. Al davant un Llagostera que havia d’apretar si no volia allunyar-se del somni del playoff amb dues derrotes consecutives. En el minut 86 una jugada per banda esquerra del Llagostera acabava amb una centrada que no podia rematar per poc un davanter visitant. Un minut més tard, aprofitant els espais que deixaven els llagosterencs, Felipe iniciava un contraatac però quan es plantava sol davant l’àrea rival s’avançava massa la pilota i el porter del Llagostera desfeia el perill.

El quart àrbitre mostrava el cartell lluminós dels 3 minuts afegits però això ja no es podia escapar. Machín feia el darrer canvi per perdre temps i entrava Rovirola per Mata.
Amb això s’arribava al final i el Girona aconseguia una importantíssima victòria. Els jugadors ho celebraven al terreny de joc, el públic exultant cantava i aplaudia, i Oriol Alsina, exdirector tècnic dels blanc-i-vermells i ara a les files del Llagostera, felicitava els homes de Machín un a un.

Només queden dues jornades, a casa del Mallorca i a Montilivi contra el Lugo. Només dos passets, complicats, però amb aquest grup de jugadors, assolibles. Allò que havia començat sent una fantasia, després un somni, després una il·lusió, està a punt de fer-se realitat. 180 minuts per la glòria. Som-hi Girona.