Dia/Hora: DIssabte 21 de Marg, 18:00
Espectadors: 5.613

L'alineació:  Becerra, Álamo, Kiko, Richy, Lejeune, Clerc, Pons, Eloi, Borja, Cristian i Lekic. Cal destacar la presència a l'equip titular de Richy com a conseqüència de la sanció d'Alcalá. Després de moltes jornades el capità torna a l'onze inicial.

La crònica:
El Girona venia de dos desplaçaments seguits on només havia aconseguit sumar 1 punt dels 6 possibles de manera injusta ja que, pel joc desplegat i per les sensacions transmeses, havia merescut més. Ara rebia el Mallorca amb l’obligació de guanyar per lluitar pel playoff d’ascens. Els balears necessitaven puntuar per fugir de la zona de descens.

El partit començava amb un domini tímid dels visitants però amb el Girona controlant la situació i intentant sortir si tenia ocasió. Era un enfrontament entre dos equips amb aspiracions diferents, però amb molta lluita. Els de Machín intentaven treure la pilota des del darrera i aprofitant que hi era Richy en l’onze inicial, alternaven el joc associatiu amb desplaçaments llargs.
En el minut 14 Álamo centrava des de la dreta i Lekic no podia rematar ja que la defensa mallorquina desviava a còrner. El picava Borja directe i a punt estava de fer un gol olímpic. La pilota s’estavellava al travesser.

5 minuts més tard, Lejeune intentava sorprendre des de més enllà del mig camp per el seu xut sortia desviat per poc.
A partir d’aquest moment els dos equips oferien poc futbol, no hi havia opcions, ni combinacions, ni jugades destacables.
Pel Mallorca només una contra perillosa que acabava amb un xut massa alt. El partit era competit però hi havia poc futbol, poques idees i poques oportunitats. S’arribava així al final de la primera part amb el 0 a 0 inicial.

2a part.
Els segons 45 minuts havien de ser molt diferents si es volia aconseguir la victòria.  I no podia començar millor. Una jugada individual de Borja acabava en penal xiulat pel col·legiat. Cristian era l’encarregat de picar-lo i enviava la pilota a l’escaire enganyant el porter i fent pujar l’1 a 0 al marcador.

A partir d’aquest instant el Girona esperava al darrera tapant espais i era el Mallorca qui tenia la possessió de la pilota, sense crear gaire perill.
En el minut 53 Alcaraz entrava per Eloi.
En el minut 58 un còrner assajat picat per baix per part del Girona acabava amb un xut de primeres d’Alcaraz que sortia desviat.
Els homes de Machín tenien espais per contres però no ho aprofitaven i el Mallorca cada vegada jugava més estona en terreny rival.

En el minut 69 Sobrino entrava per Lekic per intentar aguantar la pilota i encarar els defenses en cas de tenir possibiltats de contraatacs.
El partit era fluix i els homes de Machín defensaven amb ordre. En el minut 73 Maffeo entrava per Álamo. El Mallorca també feia els seus canvis per intentar empatar. Destacava l’entrada al camp entre aplaudiments per part dels balears  d’un vell conegut: Acuña. I formava una curiosa parella atacant dels balears amb Ortuño al seuGirona feien comentaris a la grada dels dos exjugadors blanc-i-vermells.
costat. Els seguidors del

En el minut 77 una falta penjada des de l’esquerra per part dels mallorquins la pentinava un defensa del Girona, també la tocava un davanter visitant i Becerra treia una mà miraculosa per desviar a còrner i evitar l’empat.
Dos minuts més tard Pere Pons recuperava la pilota , la cedia a Sobrino que iniciava una carrera en solitari i, davant la sortida del porter rival, feia una centrada xut que treia la defensa.
D’aquí fins al final el Mallorca volcat i el Girona tancat, el Mallorca apretava i el Girona defensava. Però no hi havia oportunitats per caps dels dos i s’arribava al final del matx amb 1 a 0 pels gironins.

La reflexió.
No ha sigut el millor partit dels homes de Machín. Han sabut competir i en defensa han estat molt ordenats, però no han ofert molt de futbol. Tot i així, a aquestes alçades de la temporada el més important és mostrar-se sòlid i guanyar. I això el Girona ho ha fet. Està en un dinàmica de confiança molt bona, l’esforç és innegociable i sempre busquen els 3 punts. Mirant el calendari i veient que hi ha enfrontaments directes entre els rivals dels gironins, és possible que s’acabi la jornada en zona playoff o que si no és així es depengui de sí mateix per ser-hi al final de la jornada 42. És el moment de recolzar-los i animar-los, es pot assolir. Som-hi Girona.