Estadi: La Romareda
Dia/Hora: Diumenge 27 de Març, 17:00 hores.

L'alineació: Becerra, Álamo, Kiko, Alcalá, Lejeune, Clerc, Alcaraz, Eloi, Borja, Cristian i Mata. El davanter madrileny Mata tornava a l'equip titular, i davant l'absència de Pons i Granell, el mig del camp el completen Alcaraz i Eloi acompanyant al ja habitual, Borja.

La crònica:
El Girona venia d’empatar a 1 amb el Leganés a Montilivi en un partit que havia merescut guanyar, on havia creat moltes opcions, li havien anul·lat dos gols i s’havia deixat empatar el gol inicial de Lekic. Visitava el Saragossa que portava 7 jornades seguides sense perdre i volia lluitar per l’ascens directe. Desplaçament molt complicat pels de Machín.

Els homes de Machín tenien la consigna de pressionar a dalt per dificultar la sortida de la pilota des del darrera del Saragossa. Clerc recuperava la pilota i cedia a Mata que estava en fora de joc i rematava massa creuat. Però els gironins sabien que amb la pressió alta impedien el joc del seu rival que també lluitava amb intensitat en aquests primers minuts. De totes maneres eren els gironins qui s’aproximaven a la porteria local.

En el minut 8 una bona combinació entre Clerc i Borja acabava amb la pilota a peus de Cristian que no podia rematar perquè la defensa aragonesa desviava a còrner.

Els homes de Machín controlaven un Saragossa que intentava estirar-se sense encert. No hi havia cap rematada a porteria però el Girona estava ben posicionat, concentrat i amb les idees molt clares.

En el minut 22 Borja picava un còrner, Lejeune tocava l’esfèrica que queia a peus de Mata i el davanter madrileny afussellava des de la petita fent pujar el 0 a 1.

En el minut 25 el Girona picava un còrner que acabava amb la pilota al segon pal per Álamo que xutava desviat.
2  minuts més tard es produïa una jugada que anava a condicionar el partit. En una pilota dividida al mig camp  Leandro es tirava a terra amb els dos peus per davant i clavava els tacs al genoll dret d’Eloi. El col·legiat l’expulsava i als gironins se’ls posava el partit de cara amb el resultat favorable i un home més.

En el minut 32 un passada llarga a Mata deixava el davanter gironí en una posició molt bona però, un pèl lent, acabava caient dins l’àrea en una acció que no semblava penal.
I 2 minuts més tard, el Girona repetia la jugada però amb més èxit. Alcaraz feia una passada en profunditat a Mata, aprofitant que els locals deixaven molt metres a l’esquena. Mata entrava dins l’àrea i cedia a Cristian que, sol a l’altre pal, marcava el 0-2 sense cap oposició.

Els gironins, donat que el Saragossa es volcava a dalt per intentar reduir diferències, feien un joc molt directe i creava perill tot i tenir menys possessió que els aragonesos. S’arribava al final de la primera meitat amb 0-2

2a part
El Saragossa sortia decidit a acostar-se en el marcador. En el minut 1 Culio ho provava de fora a les mans de Becerra.
El Girona, ben situat, intentava que el seu rival no marqués i sorprendre amb algun contraatac pe sentenciar el partit.

En el minut 7 Mata, a la contra, feia una bona jugada individual però el porter local desviava el seu xut.
En el minut 10 era Alcaraz qui ho provava de lluny però la pilota sortia desviada. Tot i que els gironins tenien espais, el Saragossa no havia dit l’última paraula.
En el minut 11 Abraham centrava des de l’equerra i Ángel, sol al segon pal, empalmava un bon xut que desviava Becerra.
En el minut 21, els aragonesos picaven una falta que Diego rematava de cap de ben a prop i Becerra treia una mà miraculosa per evitar el gol. La jugada continuava, Clerc feia una bona cavalcada per l’esquerra, centrava i Cristian, sol dins l’àrea, rematava massa alt.
En el minut 22 Coris substituïa Álamo que tenia una targeta groga.
En el minut 24 Freddy cedia a Lanza que xutava massa alt.  Els aragonesos apretaven i eren els minuts on el Girona ho estava passant pitjor.

En el mateix minut 24 Machín feia entrar Lekic per Mata. Un home de refresc a dalt podia donar opcions per matar el partit.
De totes maneres primer es produïa un ensurt dels grossos pels gironins. Freddy rematava al pal un còrner molt ben picat i perdonava el gol. I del possible 1 a 2 es passava a la sentència. El Girona feia un bon contraatac 1 minut més tard. Borja feia una passada en profunditat per Lekic que, sol i amb molts metres per davant, encarava i feia passar la pilota per sota les cames del porter local per materialitzar el tercer. 0-3.

En el minut 30 Llonch entrava per Eloi. El partit estava controlat, decidit i no tocava patir gens. Més enllà d’algunes mostres de qualitat de Lanza i de l’empenta de Dongou que havia sortit en aquesta segona meitat, els gironins no es veien inquietats i s’arribava al final del matx amb un excel·lent 0 a 3.

La reflexió:
Partit molt ben treballat i molt ben interpretat pel Girona. Havia jugat com tocava en cada moment i s’havia mostrat efectiu a dalt per matar un rival directe en la lluita pel playoff. I és que amb aquesta victòria tan important, els homes de Machín es situen a la meitat de la classificació però a només 3 punts del sisè. Queda molta lliga. La salvació està pràcticament assolida i es pot somiar estar entre els 6 primers amb aquesta actitud, aquesta imatge i  evidentment, amb una mica de sort i d’encert. Diumenge ens visita l’Osasuna, 5è classificat només 3 punts per sobre nostre. S’ha d’animar perquè guanyar-los seria un cop sobre la taula. Som-hi Girona.

diumenge, 13 de març del 2016

Jornada 29: Almeria 1-0 Girona

El partit:
Estadi: De los juegos Mediterráneos
Dia/Hora: Dissabte, 12 de Març, 18 h

L'Alineació: Becerra, Aday, Kiko, Alcalá, Lejeune, Clerc, Alcaraz, Granell , Borja, Cristian i Lekic.
Destacava l’absència per lesió d’un indiscutible, Pere Pons. En substitució d’ell entrava en l’onze Alcaraz, que feia moltes jornades que no participava.

La crònica:
Els primers minuts eren de respecte mutu, de poc ritme però de lluita. En el minut 5 Granell centrava, Lekic rematava de cap, tocava en un defensor i la pilota sortia a còrner. El picava Borja, rematava Lejeune de cap i Lekic desviava al fons de la xarxa. Gol ben anul·lat per fora de joc del davanter gironí.

A partir d’aquí el guió de cada equip començava a estar clar. Cadascú desplegava el joc previst pels seus tècnics. El Girona intentava elaborar més mentre que el seu rival feia transicions més ràpides.
En el minut 14, primer contratemps pels de Machín. Aday es retirava lesionat i entrava en el seu lloc Coris.

Un minut més tard el conjunt andalús feia una jugada per la dreta mitjançant Pozo, centrava al segon pal, José Ángel la tocava amb el cap i Quique, també de cap i a porta buida feia l’1 a 0.
El gol descentrava una mica el Girona que veia com en un contraatac en el minut 22 els locals estaven a punt de fer el segon però Pozo rematava massa forçat.
Un minut més tard eren els gironins que feien una bona jugada. Kiko cedia per Cristian, aquest la passava a Borja que intentava deixar-la per Lekic però la defensa andalusa refusava. La jugada continuava i acabava amb un xut molt perillòs de Granell de fora l’àrea que desviava el porter Casto.

Poc a poc els homes de Machín despertaven i s’acostaven a l’àrea rival. A destacar en els darrers compassos de la primera meitat diverses jugades per ambdues bandes que acabaven en rematades de Lekic de cap. Alguna sortia desviada i d’altres directament a les mans del porter. Però almenys els gironins havien reaccionat. S’arribava al final dels primers 45.

2a part
La segona meitat començava amb un Almería que intentava fer el segon. En el minut 5 Becerra sortia a tapar l’intent de Quique. Però el Girona feia un pas endavant, posava una marxa més i jugava pràcticament tota l’estona en terreny rival. Només faltava trobar el camí per crear perill. I aquestes ocasions podien arribar a pilota parada. Primer a la sortida d’un còrner en el minut 14 amb un intent de jugada assajada que acabava amb una rematada de Lejeune amb l’esquerra massa desviada.

Un minut més tard, la més clara. Granell penjava una falta molt tancada i Lekic s’avançava a la sortida del porter rematant de cap al travesser.
Poc després Borja ho prova de fora amb un xut lleugerament desviat a l’esquerra de la porteria de Casto.

El Girona era clarament superior, dominava, creava, insistia mentre que els andalusos intentaven defensar el resultat i no tenien encert ni per contraatacar.
En el minut 27 Machín feia entrar Jairo per Clerc. Cristian passava a la banda i Jairo a dalt juntament amb Lekic.

En el minut 30 una centrada des de l’esquerra li queia a Jairo dins l’àrea però el seu xut era interceptat per la defensa.

Ara sí que els gironins estaven volcats a l’atac i l’Almeria estava tancat dins la seva àrea. Tot i així, els minuts passaven i el marcador seguia igual.

En el minut 37 Granell cedia per Cristian que rematava de cap a les mans. En el minut 41, últim canvi del Girona, Mata entrava per Cristian.
En el darrer minut els gironins penjaven una pilota, Casto sortia malament, i la pilota la rebia Coris que rematava molt desviat.
Els 3 minuts d’afegit no donaven temps per neutralitzar el marcador i treure almenys un puntet. 1-0, final.

Reflexió:
Llàstima de resultat que talla una ratxa molt positiva del Girona i frenen l’equip just quan es podien colar entre els llocs de playoff i quedar-s’hi molt a prop. La victòria hauria col·locat els de Machín en una zona molt privilegiada. Però la part positiva és que la imatge oferida ha sigut molt bona i s’ha merescut tenir més premi. El marcador final no reflecteix allò que ha passat damunt el terreny de joc ja que els gironins han lluitat fins l’últim instant i almenys un empat hauria sigut més just donava la superioritat mostrada. Queden jornades i es pot lluitar pel playoff. Som-hi Girona.

dissabte, 5 de març del 2016

Jornada 28: Girona 2-0 Mirandés

El partit:
Estadi: Montilivi
Dia/Hora: Dissabte 5 de Març, 18:00 h
Espectadors: 3.787

L'alineació: Becerra, Álamo, Kiko, Alcalá, Lejeune, Aday, Pons, Granell, Borja, Cristian, Lekic. Cal destacar l'absència de Mata en punta d'atac que complia un partit de sanció.

La crònica:
El Girona, després del triomf aconseguit la darrera jornada a Palamós davant el Llagostera gràcies a un gol de penal de Granell en el tram final del partit, es presentava a Montilivi amb la voluntat de prorrogar la ratxa de partits sense perdre i amb el desig de guanyar davant el seu rival per atrapar-lo i treure el cap en la zona alta de la classificació.

Començava molt fort l’equip gironí. En el minut 1 Borja feia una passada en profunditat a Lekic que es plantava sol però xutava just on estava situat el porter que refusava amb els peus.
En el minut 5  una bona jugada col·lectiva dels homes de Machín acabava amb un doble xut perillós de Borja. El primer el refusava el porter i el segon era un defensa qui amb el cap s’interposava en la trajectòria de la pilota cap a la porteria.

Els blanc-i-vermells seguien insistint amb dinamisme i intensitat. En el minut 9 Aday centrava des de l’esquerra i Lekic rematava de cap a fora. Els visitants esperaven clarament un error local per contraatacar. Però el Girona estava molt endollat, portava el timó del partit, era molt superior i jugava amb criteri i intenció.

En el minut 27 Borja obria a la dreta i la centrada acabava amb una rematada de primeres de Lekic que desviava la defensa a còrner. Era picat al segon pal, Álamo la tornava a centrar, un jugador gironí la pentinava amb el cap i Lekic no arribava per poc a rematar a l’altre pal.

En el minut 37, una centrada des de la dreta la rematava Lekic al segon pal amb el peu i el porter visitant refusava el xut.

Només un equip estava mereixent el gol i era el Girona. Havia posat el futbol, el control, el domini i les oportunitats, però s’arribava al final de la primera meitat amb empat a 0.

2a part.
Hi havia temor que en la segona part, amb el pas dels minuts i si no arribava el gol, podria aparèixer la tensió. Però no donava temps a això perquè en el minut 48 un còrner picat al segon pal l’empalmava Cristian i Kiko empenyia la pilota al fons de la porteria fent l’1-0.

Després d’aquest gol el Mirandés feia un pas endavant i començava a tancar el Girona al seu terreny de joc. En el minut 49 els visitants ho provaven de lluny i Becerra desviava. 4 minuts més tard ho tornaven a intentar i Becerra es lluïa treient una rematada de cap molt perillosa.
Els homes de Machín havien perdut el control del matx davant d’un rival que intentava reaccionar.
En el minut 62 Borja obria per Aday que centrava al segon pal, Álamo la cedia enrera però no trobava rematador.
Un minut més tard Clerc substituïa Álamo. Aday passava a la dreta i Clerc es situava al carril esquerre.

Els gironins sortien amb perill demostrant que volien sentenciar el partit. En el minut 68 Cristian habilitava Lekic que rematava de primeres però es trobava amb el refús del porter.
2 minuts més tard, Lejeune treia una pilota en defensa per Clerc que pujava la banda, centrava al segon pal i Cristian, després de controlar, feia un xut amb l’esquerra, la pilota rebotava en un defensor i es col·lava a la porteria. 2-0 i sensació de tenir el partit sentenciat.

En el minut 73 Jairo entrava per Lekic per intentar aportar frescura a dalt en la pressió i en la contra. Mentrestant el Mirandés intentava retallar diferències però Becerra responia amb encert.
En el minut 79 Eloi substituïa Borja. El mitjapunta del girona havia fet un partit de qualitat però Eloi havia d’aportar consistència al mig camp per dificultar les progressions dels visitants.
El Mirandés ho intentava tímidament i els gironins reponien amb una centrada de Cristian al segon pal que empalmava Jairo. Era el minut 87 i no hi havia temps per res més. Els minuts es consumien fins arribar als 3 d’afegit que no canviaven res. 2-0 final i 3 punts per somiar.

Reflexió:
Un dels partits més seriosos del Girona a l’estadi i potser en tota aquesta temporada. La ratxa sense perdre continua i la confiança creix. Un equip sòlid, amb les idees clares, consistent, lluitador. Quan ha tocat dominar s’ha dominat, i quan ha tocat tapar espais i defensar-se, s’ha fet amb molt encert. Aquesta victòria permet apropar-se als llocs de playoff i allunyar-se de la zona perillosa. La imatge és il·lusionant i queden partits per disfrutar i qui sap si estar molt més amunt d’allò que tothom imaginava durant la primera volta. Es pot. Som-hi Girona.